Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

28-03-2022

“Modern altyapılar ile nitelikli öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Melek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Engin Özdemir Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Ki’de Ebru Zeytun’un sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak Yenilenebilir Enerji Sektörü Alanında Nitelikli İşgücü Geliştirme ve Koordinasyon Projesi hakkında konuştu.

 

“Yenilenebilir enerji fosil kaynaklar gibi sınırlı değil”

Prof. Dr. Engin Özdemir, yenilenebilir enerjinin, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerji olduğunu söyledi. Yenilenebilir enerjinin, bir kez kullanıldıktan sonra doğal yollarla eski haline dönüşerek, tekrardan yararlanılabilir hale geldiğini belirten Özdemir, fosil kaynakların sınırlı olduğunu ifade etti.

 

“Yenilenebilir Enerji Sektörü Alanında Nitelikli İşgücü Geliştirme ve Koordinasyon Projesi gerçekleştirdik”

Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Meslek Yüksekokulu ve Kocaeli Sanayi Odası ortaklığında, 4 farklı enerji şirketinin iştirakçi olarak yer aldığı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) desteği ile “Yenilenebilir Enerji Sektörü Alanında Nitelikli İşgücü Geliştirme ve Koordinasyon Projesi” gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir, “Proje kapsamında, MYO’daki Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi programı için, proje ortak ve iştirakçilerinin görüşleri doğrultusunda, İşyerinde Mesleki Eğitim (İME) tabanlı ve yenilenebilir enerji sektörünün ihtiyaçlarına göre, yeni bir ders müfredatı oluşturuldu. Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol Laboratuvarı ile Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Ölçme Laboratuvarı adlı iki adet yeni laboratuvar kuruldu. Okulumuz çatısında şebeke bağlantılı 5 kW gücünde bir güneş enerjisi elektrik üretim tesisini hayata geçirdik” şeklinde konuşarak proje kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.

 

“Mezunlarımız yenilenebilir enerji alanında istihdam ediliyor”

Prof. Dr. Engin Özdemir, son yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarına ilginin artmasıyla birlikte, Alternatif Enerji Teknolojileri programına da ilginin arttığını söyledi. Programdan mezun olan öğrencilerin yenilenebilir enerji alanında istihdam edildiğini vurgulayan Özdemir, program kapsamında çok nitelikli öğrenciler yetiştirildiğini söyledi.

 

“Laboratuvarlar ile eğitimin kalitesi de artacak”

Geçtiğimiz ay, Endüstriyel Otomasyon ve Kontrol Laboratuvarı ile Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Ölçme Laboratuvarının açılışını yaptıklarını hatırlatan Özdemir, bu laboratuvarların öğrencilere sunulan eğitimin kalitesini daha da arttıracağını ve altyapıları iyileştireceğini dile getirdi. Özdemir, kurulan modern altyapılar ile öğrencilerin hem ülkemizde, hem de dünyadaki rekabet ortamında başarılı olabilmek için gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip olacaklarına yürekten inandığını ifade etti.

 

Bu tarz projeler ve çalıştaylar devam edecek

Kocaeli Üniversitesi Uzunçiftlik Nuh Çimento Melek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Engin Özdemir, proje kapsamında gerçekleştirdikleri “Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji Çalıştayı”ndan da bahsederek, “Çalıştayda enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanında çeşitli sunumlar yapıldı. Öğrencilerimiz de çalıştaya katıldı. Faydalı bir çalıştay oldu. Değerlendirme oturumuyla da çalıştayı sonlandırdık” cümlelerini kullandı ve ilerleyen süreçte de bu tarz projeler ile çalıştaylar düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

 

 

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi