28-03-2022

Otomotiv Trendleri ve Elektrikli Araç Teknolojileri Semineri

Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulunda “Kariyer Planlama Dersi” ve “FOİMYO Bahar Dönemi Seminerleri” kapsamında Akademi dünyası ile buluşma günleri son seminer ile tamamlandı. Seminer dönemi, özel sektördeki mesleki uzmanlar ile öğrencilerimizin buluşacağı etkinlikler ile devam edecek.

24 Mart 2022 tarihinde Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Türkcan tarafından gerçekleştirilen “Otomotiv Trendleri ve Elektrikli Araç Teknolojileri” konulu seminer öğrencilerimiz ile buluştu. Türkcan, teknolojideki hızlı değişim ve Endüstri 4.0 gelişmelerinden başlayarak; üretim süreçlerine etkisini belirtti. Nesnelerin interneti (IOT), big data, yapay zeka, blok zincir, 5G teknolojileri kavramlarını ve bu kavramların yaratacağı yeni mesleklerin aktarıldığı seminerde; öğrencilerimize teknolojinin varabileceği noktalar anlatıldı. Güncel otomotiv teknolojileri ve elektrikli araçlara vurgu yapılan seminerde, elektrikli aracın mekanik yönleri ve üstünlükleri aktarıldı.