Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

28-03-2022

"Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi" kapsamında çiftçilere eğitim verildi

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi" kapsamında çiftçilere eğitim verildi.

 

Kocaeli Üniversitesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında; katma değeri yüksek ürünler yetiştirilerek çiftçilerin gelir düzeyinin artırılması, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla başlatılan, “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” (TABİP) çerçevesinde, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapan 120 çiftçiye, üretim tesisleri gezdirildi, proje ve yapılan işlemler hakkında bilgi verildi.

 

TABİP kapsamında, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiren üreticiler ve projeden yararlanmak isteyen çiftçiler; 22, 23 ve 24 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenen gezi programında, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Kartepe Arslanbey Yerleşkesi Aromatik Bitki Ar-Ge ve Üretim Sahası, Kocaeli Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Büyükşehir Belediyesi Distilasyon Merkezi ve Gebze TÜBİTAK MAM Tesislerini ziyaret etti.

 

Kocaeli Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Proje Koordinatörü olan Doç. Dr. Oktay Tomar tarafından; TABİP projesine dâhil olan çiftçilere tıbbi ve aromatik bitkilerin önemi, geleceği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile mevcut yürütülen Ar-Ge projesinin detayları hakkında eğitim verildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi