Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

25-03-2022

Üniversitemiz paydaşlığında BATIKAF düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi paydaşlığında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinasyonunda düzenlenen Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF), 25-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.

 

Bolu Valiliği ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 16 paydaş üniversite ve meslek odalarının iş birliğiyle gerçekleştirilen Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’na, üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, KOÜKAGEM Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili, KOÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün yanı sıra, akademisyenler ile birlikte 1000 öğrencimiz katılım gösterdi.

 

Üniversiteli gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, staj ve iş imkânlarına erişimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla; “Yetenek Her Yerde” temasıyla oluşturulan Bölgesel Kariyer Fuarlarının sonuncusu olan, Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nda (BATIKAF) üniversitemiz iki stant ile yer aldı. Fuarda ayrıca Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü öğrencileri başta olmak üzere Mekatronik ve Otomotiv Mühendisliği öğrencileriyle birlikte tasarladığı ve ödüllü elektrikli araç olan ‘Electricar’ sergilenirken, Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi öğrencileri de bir gösteri sundu.

 

Kocaeli Üniversitesi yanı sıra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, , Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin katılımıyla düzenlenen BATIKAF’ta, 300’ün üzerinde stand kuruldu.

 

Bölgenin en büyük kariyer fuarı olma özelliği taşıyan BATIKAF’ta iki gün boyunca çok kapsamlı ve renkli kariyer programları, atölye çalışmaları, mülakat simülasyonları ve sanat faaliyetlerine katılma fırsatı yakalayan gençler, Ar-Ge ve İnovasyon, Nanoteknoloji, Uzay Çalışmaları, Yazılım ve Siber Güvenlik, Bilişim, Yapay Zeka, Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama, Gazetecilik, Finans ve Finans Teknolojisi, İhtisas Üniversiteleri, Yükseköğretim ve Kalite, Hukuk, Sağlık, Turizm, Psikoloji, Spor, İlahiyat, Gastronomi, Girişimcilik  ve Sosyal Sorumluluk alanlarında düzenlenen 150’ye yakın etkinliği 35 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi