Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-03-2022

Rektörümüz, Iraklı doktorlara kolanjioskopi eğitimi verdi

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Poliklinik ve Tıp Eğitimi Uygulama Merkezi Gastroenteroloji Ünitesi'nde, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü tarafından Iraklı doktorlara kolanjioskopi eğitimi verildi.

 

2009 yılında ülkemizde ilk defa üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü tarafından kolanjioskopi yöntemi uygulanmıştı. Bu kapsamda da distribütör aracılığıyla ülkemize gelen Iraklı Kamal Breesam, Husam Saadoon, Ahmed Atıyah ve Talal Hadı ile distribütör temsilcilerinden oluşan heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'den  kolanjioskopi eğitimi aldılar.

 

İki gün süren eğitim kapsamında ilk olarak, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Poliklinik ve Tıp Eğitimi Uygulama Merkezi konferans salonunda bir sunum gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü; sunumunda, safra yolu hastalıkları ile ilgili belirti, tanı ve tedavi yöntemleri ve tedavide uygulanan kolanjioskopi işlemi ve geçmiş dönemde yapılmış tedavilerden video görüntüleri paylaşarak, bilgiler verdi.

 

Sunumun ardından gastroentroloji ile ilgili en ileri tekniklerin uygulandığı gelişmiş bir merkez olan Gastroenteroloji ünitesi ile birlikte İyi Hekim Uygulama ve Simülasyon Merkezi'ni gezdiren Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Aysel Kanık Endoskopi-ERCP Ünitesi'nde ise canlı vakalar üzerinden kolanjioskopi işlemleri gerçekleştirerek eğitimi sürdürdü.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi