Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-03-2022

KOÜ Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO’da kariyer seminerleri düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu’nda yürütülen etkinlikler kapsamında bu hafta öğrencilere yönelik, “Hayalden Ürüne Tasarım Semineri” ve “Endüstriyel Kalıpçılığın Sektördeki Önemi ve Kariyer Yolculuğu Semineri” düzenlendi.

 

Hayalden Ürüne Tasarım Semineri

Kariyer Planlama dersi kapsamında 22 Mart tarihinde MRP programı öğrencileri, Teknoloji Fakültesi Otomotiv Teknolojisi Öğretim Üyesi ve Okulumuzun Kurucu Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz ile buluştu. “Hayalden Ürüne Tasarım” konulu seminer Makine Resim ve Konstrüksiyonu programı öğrencilerimiz tarafından ilgi ile dinlendi.

 

Bir iletişim dili olan teknik resim, imalat ve tasarım bağlantılarının vurgulandığı seminerde mesleğin önemi anlatıldı. Sektörde tasarımcının önemi, seviye 3-4-5 farkları, tolerans, imalatı yönlendirme gibi mesleki bilgilerin de aktarıldığı seminerde üretim tekniklerinin bilinmesinin gerekliliği de belirtildi. Bu mesleğin sorumlulukları ve meslekte ilerlemek için sahip olunması gereken yeterlilikler belirtilerek akademik kariyer sürecine geçiş yapıldı. Öğrencilerimizin sorularının yanıtlanması ile seminer sona erdi.

 

Endüstriyel Kalıpçılığın Sektördeki Önemi ve Kariyer Yolculuğu Semineri

Kariyer Planlama dersi kapsamında düzenlenen bir diğer seminerde ise Ford OTOSAN Mesleki Eğitim Akademisi (FOMEA Akademi) Lideri Hüseyin Yakup Temur öğrencilerle buluştu. “Endüstriyel Kalıpçılığın Sektördeki Önemi ve Kariyer Yolculuğu” konulu seminer Endüstriyel Kalıpçılık öğrencileri tarafından ilgi ile dinlendi.

 

Temur, kalıpçılığın “ölmeyen meslek” statüsünde olduğunu belirterek; akademik ve iş hayatı dönemlerinde elde ettiği tecrübeleri öğrencilerimize aktardı. Sektörde aranılan eleman olabilmek için öğrencilerimizin kazanması gereken yetkinlikleri, hangi sektörlerde hangi alanlarda uzmanlaşabileceklerini, mesleğin üretimdeki kritik rolünü de öğrencilerimize anlattı. İş imkanları; Yüzey kaplama, tesviye becerisi, iş güvenliği, ısıl işlem, problem tespiti, üretim, planlama, malzeme, tasarım, ölçme, yüzey kalitesi gibi çeşitliliğe sahip Endüstriyel Kalıpçılık mesleği ile ilgili yeni bakış açıları öğrencilerimize kazandırıldı. Ayrıca otomotiv üretim süreci ve kalıpçılığın mesleki önemi de ele alındı. Öğrencilerimizin sorularının yanıtlanması ile seminer sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi