Haberler

Ebru Zeytun (BHİ/RATAM)

22-03-2022

KOÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Bölümü uluslararası alanda çalışmalar hedefliyor

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Uca, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Ki’de Ebru Zeytun ve Merve Koçak’ın sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak, Turizm Fakültesi Ve Mutfak Sanatları Doktora Bölümüne ilişkin konuştu.

 

“Gastronomi şehirlerin ekonomisine önemli katkı sağlıyor”

Doç. Dr. Selda Uca, dünyaya gelişimizden ölümümüze kadar bizimle olan yemek yeme alışkanlığıyla birlikte gastronomi ve mutfak sanatlarının popülaritesinin özellikle son dönemde arttığını aktardı.   Doç. Dr. Uca, gastronominin yalnızca iyi yemek yapma değil aynı zamanda iyi yemek yeme sanatı da olduğunu söyledi. Uca, yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamak için seyahat motivasyonu yaratan bir turizm şekli olan gastronomi turizmine değinerek şehirlerin ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağladığını vurguladı.

 

“Doktora bölümüyle önemli çalışmalar hedefliyoruz”

Prof. Dr. Emrah Özkul, Kocaeli Üniversite’sinde açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Bölümüne ilişkin “KOÜ Rektörümüz Prof. Dr. Saadettin Hülagü’nün ve üst yönetimin verdiği destek için çok teşekkür ediyoruz. Hedefimiz gıda ve beslenme bilimleri başta olmak üzere pek çok bilim alanıyla etkileşim halinde olan bir program geliştirmek. Akademik, uygulamaya dönük gelişmeleri takip etmek, ulusal ve uluslararası alanda çalışmalar yapmak da hedeflerimiz arasında. “ diye konuştu. Prof. Dr. Özkul, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Bölümüne başvurmak isteyen adayların ALES ve Yabancı Dil Sınavı’nda yeterli başarıyı gösterdikten sonra Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından belirlenen koşullara tabi tutulacağını aktardı. Bölümün girişimcilik boyutuna da değinen Prof. Dr. Özkul, “Öğrencilerimiz örneğin bir restoran açmak istediğinde bu girişimcilik faaliyetlerini nasıl gerçekleştireceği konusunda uygulama açısından ve teorik açıdan bunu beslemek istiyoruz. “dedi.

 

“Kocaeli’nin yemek kültürünü tanıtmak istiyoruz”

Doç. Dr. Selda Uca, Gastronomi kavramının popüler olmasıyla birlikte şehirlerin kendi gastronomi kimliklerini keşfetmeleriyle rekabet etmeye başladıklarını söyleyerek Kocaeli’nin bu anlamda avantajlı olduğuna vurgu yaptı. Uca, çağlar boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapmış olmasıyla şanslı ve göç alan bir şehir olarak değerlendirdiği Kocaeli’nin yemek kültürünün tanıtılabilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek konuşmasını sonlandırdı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi