Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

22-03-2022

Kartepe Zirvesi Lansmanı yapıldı

Üniversitemiz paydaşlığında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi organizatörlüğünde, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle 24-27 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Kartepe Zirvesi 2022" öncesinde bugün (22.03.2022) lansman düzenlendi.

 

‘Dirençli Şehirler ve Şehrin Dönüşümü’ başlığı ile gerçekleştirilecek olan Kartepe Zirvesi Lansmanı, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün de katılımlarıyla, Maide Restoran’da gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ev sahipliğinde düzenlenen lansmana ayrıca, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Gülfettin Çelik, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Kocaeli Ticaret Odası Başkan Vekili Hüseyin Gezer, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Barış Turabi, MARKA Mali Müşaviri Eren Hakkı Yalçın, İsocarp Yönetim Kurulu Üyesi-İTÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Zeynep Günay, Ankara Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Ayşegül Mengi de katılım gösterdi.

 

Lansman açılış konuşmasında, pandemi nedeniyle iki yıldır ara verilen zirvenin bu yıl itibariyle tekrar yapıldığı belirten Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Daha önce yapılan zirveler ses getirdi. Pandeminin ardından zirvemize yeniden başladık. Bu toplantı şehircilik meselesine katkı sağlamak için büyük bir öneme sahip. Kartepe Zirvesi marka değerinin arttırılması yolunda devam edecek.” dedi.

 

Kartepe Zirvesinin bu kentin en önemli entelektüel etkinliklerinden birisi olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise, “Ülkemizin ve dünyanın en önemli konularının gündeme getirilerek işlendiği, entelektüel sorunlara gerçek çözümlerin üretilerek raporlaştırıldığı böylesi bir zirvenin düzenli olarak gerçekleştirilebilmesi önemli bir organizasyon başarısıdır.” diyerek böylesine önemli bir projenin paydaşı konumunda olmaktan mutluluk duyduklarını aktardı. Diğer paydaş katılımcılarının da yaptıkları konuşmaların ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

 

25 ülkeden 350 konuşmacının yer alacağı bu yılki zirvede; 15 konferans, 8 özel oturum, 26 akademik oturum ve 2 forum yapılacak. Kartepe’de düzenlenecek açılış oturumuna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Almanya eski Şansölyesi Gerhard Schröder, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Programı (UN-Habitat) Direktörü Maimunah Mohd Sharif katılacak.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi