Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-03-2022

Genç Kürsü'nün Konuğu Tahir Büyükakın oldu

Üniversitemiz ev sahipliğinde, Kocaeli Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Genç Kürsü- Mikrofon Sende'nin konuğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın oldu.

 

Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, kent protokolü ile akademisyenler katılırken, öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi.

Söyleşinin selamlama konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü yaptı. Üniversite-Kent yönetimi işbirliğinin her zaman üst seviyede olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Tahir Hoca aramızdan biri. Bu sebeple çekinmeden dilediğiniz tüm soruları sorabilirsiniz." dedi.

 

Sohbet ortamında gerçekleşen söyleşide Tahir Büyükakın, öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap verdi. Kendi hayatından anektodlar ile konuşmasına başlayan Doç. Dr. Büyükakın, öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. "Hayatınızın bu dönemini gelecekteki hayatınızın madeni olarak görün." diyen Doç. Dr. Büyükakın, "Kendinize yatırım yapabildiğiniz bu dönemi iyi kullanmanızda fayda var. Hayat göz açıp kapayıncaya kadar hızlı geçiyor." dedi.

 

Konuşmasında Endüstri 4.0 konusuna değinen Doç. Dr. Büyükakın, İnsanoğlunun ilk toprağı ekmesinden başlayan değişimin günümüzdeki teknolojik gelişime yaşanan süreç hakkında bilgiler verdi. Dünya nereye gidiyor? sorusuna yanıt veren Doç. Dr. Büyükakın, "Bir toplumun teknoloji ile teması onun her şeyle temasını belirliyor. Teknoloji ile doğru temas kuranlar, zamanın teknolojisini üretenler, zamanın ruhunu da yaratmış oluyorlar. Buna sahip olunca da dünyada bir kültürel hegomonya oluşturuyorsunuz." dedi.

 

Kadim tarihimizde, kültürümüzde sevgi olduğunu, geçmişimize baktığımızda insana saygı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Büyükakın, "Bu toprakların insanının yüreğinde taşıdığı enerji sevgi medeniyeti.

 

Bu medeniyetin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Asıl konu evrene bakış, insanlığa bakış. Bizler tarihimizden bugüne toplum olarak hep iyi baktık. Ama güçlü olmalıyız. Amaç, alanınızda dünya çapında isimler olmak. Bunun da yolu çalışmak." diyerek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilerin taleplerine de karşılık veren Doç. Dr. Büyükakın, her zaman üniversite gençliğinin yanında olduklarını ifade etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi