Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

21-03-2022

Üniversitemizde Bahara Merhaba - Nevruz Bayramı Etkinliği

Üniversitemiz ev sahipliğinde, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi destekleriyle, “Bahara Merhaba - Nevruz Bayramı Etkinliği” düzenlendi.

 

Umuttepe Yerleşkesi Cumhuriyet Meydanı’ndan gerçekleştirilen etkinliğe, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

 

Etkinlik öğrencilerimizden Maksat Mukan tarafından ‘Dombıra’nın seslendirilmesi ile başladı. Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi Halk Oyunları Ekibi’nin gösteri sunduğu etkinlikte, Yıldız Temel Bayaveya Türk tarihinin önemli destanlarından ‘Manas Destanı’nın anlatımını yaptı.

 

Etkinliğin selamlama konuşmalarında ise Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, üniversite olarak 100’den fazla ülkeden öğrenciye ev sahipliği yaptığımızı belirtti. Kadim kültürümüzde her zaman yeri olan Nevruzun önemine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Türk Cumhuriyetlerinde Nevruz; yeniden dirilme, bir araya gelmedir. Bu anlamda bu kültürü beraber paylaşmamız çok önemli.” diyerek Nevruz Bayramını kutladı.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, gençlere içinde bulundukları hayatın kıymetini bilmeleri öğüdünde bulundu. Nevruzun baharın müjdecisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Büyükakın, “Siz gençlerde hayatınızın baharındasınız. Bugünlerin kıymetini bilin, hayat hızlı geçiyor. Farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu unutmadan, bu ülkeyi daha güzelleştirmek, daha ileri taşımak için birlikte var gücümüzle çalışmalıyız.” diyerek barış ve kardeşlik mesajları verdi.

 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise, kadim kültürümüzde 1000’li yıllardan beridir kutlanan Nevruz Bayramı’nı tebrik etti. “Bu ülkenin aydınlık geleceğine inanın” diyen Vali Yavuz, “Olumsuzluklar kimseyi bir yere götürmez. Bu sebeple de siz gençleri karamsarlıklara itenleri dinlemeyin. Türkiye’nin geleceğine inanın. Ülkemizin en iyi üniversitelerinden birinde okuyorsunuz. Buradan mezun olanları en güzel yerlerde görüyorum. Bunun kıymetini bilin. Üniversitenizi sahiplenin.” şeklinde konuştu.

 

Selamlama konuşmalarının ardından Nevruz bayramı ile gelenekselleşmiş yumurta kırma ve demir dövme protokol üyeleri tarafından yapıldı. Etkinlikte öğrencilere ikramları da Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü dağıttı.

 

Nevruz bayramı, şarkılar ve türküler eşliğinde, ateş üzerinden atlanması ile devam etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi