Haberler

Haber: Ebru Zeytun (RATAM/BHİ)

21-03-2022

KOÜ’nün futsal galibiyeti

Kocaeli Üniversitesi Uzman Antrenörü Şeref Aslan, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Ki’de Ebru Zeytun’un sunduğu Güne Bakış programına konuk olarak, Türkiye Üniversiteler Arası Futsal 2. Ligi’ndeki tüm maçlarını kazanarak şampiyon olan Kocaeli Üniversitesi Futsal Takımının şampiyonluğuna ve futsal sporuna ilişkin konuştu.

 

Temelini futboldan alıyor

Uzman Antrenör Şeref Aslan, futsalın Güney Amerika’da ortaya çıkan, temelini futboldan alan bir spor olduğunu belirterek, bu sporun yaklaşık 480 gr ağırlığındaki sekmeyen bir topla oynandığını ve Brezilya, Uruguay, Meksika, Paraguay bölgelerinde rağbet gördüğünü ifade etti. İlk uluslararası karşılaşmaların 1965 yılında düzenlendiğini aktaran Aslan, ilk şampiyonun Paraguay olduğunu söyledi. Futsalın FIFA şemsiyesi altına girmeden önce, FIFUSA tarafından ilk Futsal Dünya Kupası düzenlendiğini vurgulayan Aslan, “Düzenlenen ilk turnuvayı Brezilya kazanıyor. Daha sonra yapılan organizasyonlarda da Brezilya’nın üstünlüğü görülüyor. Brezilya’nın bu organizasyonlarda hâkimiyeti hala devam etmektedir” şeklinde konuştu.

 

Türkiye futsal altyapısı yetersiz

UEFA’nın futsal takımı kurmayan ülkeleri organizasyonlarına almayacağını açıkladığını hatırlatan Aslan, Türkiye’de futsalın gelişiminin bu zorunluluktan kaynaklandığını ifade etti. Türkiye’de futsal milli takımının 2005 yılında kurulduğunun altını çizen Aslan, 2012 yılında futsal milli takımının Avrupa Şampiyonası’na katılma başarısı gösterdiğini söyledi. Türkiye’de futsalın altyapı olarak yetersiz olduğunu vurgulayan Aslan, üs seviyelerde oynanan maç sayısının da az olduğunu dile getirdi.

 

Şampiyonluğu bekliyorduk

Kocaeli Üniversitesi Uzman Antrenörü Şeref Aslan, Kocaeli Üniversitesi futsal takımının ligdeki başarısına ilişkin konuşarak, takım kadrosunun iyi olması doğrultusunda şampiyonluğu beklediklerini ifade etti. Turnuvaların 7 takımın katılımıyla gerçekleştiğini söyleyen Aslan, final maçı dışında hiç zorlanmadıklarını dile getirdi. Aslan, üniversite liglerindeki başarının jenerasyona bağlı olduğunu aktararak, hedefinin futsalı kulüp düzeyinde geliştirmek olduğunu belirtti. ‘Takımını Kur Gel’ isimli bir organizasyon yapacaklarını belirten Aslan, organizasyonun yoğun rağbet göreceğini düşündüklerini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi