Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

17-03-2022

İlahiyat Fakültesi öğrencileri tanışma programında buluştu

Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği ile Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğinde tanışma ve tanıtım programı düzenlendi. MÜSİAD Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen programda İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve akademisyenler bir araya geldi.

 

Kocaeli İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman’ın rahatsızlığı nedeniyle online katıldığı programa Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Süleyman Küçük, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Ekşi, Dr. Öğr. Üyesi Metin Pay, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

MÜSİAD Sosyal Tesislerinde yapılan program Kuran-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Kerim Özmen tarafından okunan Kur’an tilaveti ile başladı. İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü İslam Sanatları ve Dini Musıki Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İhsan Şen öncülüğünde fakültemiz öğrencilerinden oluşan koro tarafından seslendirilen eserlerle devam eden program konuşmalarla devam etti.

 

Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Süleyman Küçük açılış konuşmasında “Bugün gerçekleştirdiğimiz programda Kocaeli İlahiyat Fakültesinde eğitim gören öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizin başarılı olmanız için sizin huzurlu olmanız için sizin eksiklik çekmemeniz için biz varız.” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren ise “Üniversite olarak öğrencilerimizin kendisini geliştirmesi için yapılacak faydalı her çalışmanın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Üniversitemiz sadece akademik çalışmalarla değil aynı zamanda topluma dokunan ve şehirle çeşitli alanlarda bütünleşen bir anlayışı önemsemekte ve bunun için de sosyal projeler üretmekte. Bu çerçevede Üniversitemizin toplumsal katkı noktasında bu derneğimiz köprü vazifesini görecektir.” dedi.

 

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ise rahatsızlığı nedeniyle programa canlı olarak bağlanarak “Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneğimizin organize ettiği bu güzel programa rahatsızlığım nedeniyle katılamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Öğrencilerimiz ile akademisyenlerimizin buluştuğu bu programın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Derneğimiz ile birlikte öğrencilerimizin gelişimine katkı sunacak birçok çalışma planlıyoruz. Bundan sonraki programlarda birlikte olmak ümidiyle programa katılan herkesi selamlıyor, hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

 

Programın sonundan Kocaeli İlahiyat Eğitim ve Araştırma Derneği Koordinatörü Fatih Karaçoban programa katılan öğrencilere derneğin planlanan çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Eğitim programları kapsamında; İlahiyat Seminerleri, Yüksek Lisansa Hazırlık Okumaları, Klasik Metin Okumaları, Kitap Tahlilleri, Arapça ve İngilizce Konuşma Grupları, Kişisel Gelişim Seminerleri kapsamında; MS Office, SPSS, Prezi, Grafik Tasarım, Web Tasarım, Photoshop, Kısa Film, Nesillerin İnterneti, Yapay Zeka, Bilişim Etiği ve Hukuku, Temel Afet, İlk Yardım, Etkili İletişim ve Sunum Teknikleri, Diksiyon, Girişimcilik, Atölye Çalışmaları kapsamında; Ebru, Hat, Tezhip, Minyatür, Çini, Ney, Fotoğrafçılık, Kaligrafi, Geleneksel Yemekler, Sportif Faaliyetler kapsamında; Futbol, Masa Tenisi, Geleneksel Türk Okçuluğu, Doğa Yürüyüşü, Playstation, Bocce faaliyetleri öğrencileri bekliyor. Ayrıca Sosyal Sorumluluk Çalışmaları kapsamında; Arama Kurtarma, Yetim ve Sosyal Yardımlaşma grupları oluşturularak öğrencilerin bu çalışmalarda yer almaları sağlanacak.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi