Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

16-03-2022

Kocaeli Turizm Master Planı ve Markalaşması Lansmanı yapıldı

Kocaeli Üniversitesi'nin destekleriyle düzenlenen "Kocaeli Turizm Master Planı ve Markalaşması Lansmanı" bugün (16.03.2022), Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün de katılımlarıyla Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ŞURA Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi öncülüğünde yapılan çalıştaya üniversitemiz yanı sıra; Kocaeli Valiliği, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kocaeli Kent Konseyi de destek veriyor. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü yanı sıra; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kent protokolü, turizmciler, akademisyenler, paydaş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Kocaeli Turizm Şurası kapsamında hazırlanan; vizyon, hedefler, stratejiler ve eylemleri içeren 'Kocaeli Turizm Master Planı' tanıtımı yapıldı. 'Gözlerinize İnanacaksınız!' sloganı ile hayat bulan Turizm Master Planı, Türkiye'nin en kapsamlı master planı olma özelliği de taşıyor.  Lansman tanıtımında master planı ile ilgili bilgilendirmeyi, I Mean It Yöneticisi Emrah Yücel ile Nazlı Kayı yaptı. Lansman açılış konuşmalarını ise Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve KOTO Başkanı Necmi Bulut gerçekleştirdi.

 

Çok iyi bir çalışma neticesinde güzel bir plan hazırlandığını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Kurumlar olarak üzerimize düşen her şeyi yaptık. Ama bundan sonrası sahiplenmedir. Bu kent bunu sahiplenmediği müddetçe bu planın başarılı olması düşünülemez. Lütfen bu ideale inanın. Herkes bunun için bir şeyler yapsın. Sizlerden rica ediyorum bu hayale inanın.” dedi.

 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise, Kocaeli’ye yakışır bir Turizm Master planı hazırlandığını ve bunu en iyi şekilde sunabilecek görsellerle birlikte desteklendiğini görmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Öncelikle kendi malını beğenmeyen, kendisini beğenmeyen hiç kimsenin, bir başkası tarafından saygı duyulmasını beklemek mümkün değildir. Bu kapsamda bugün söylenildiği gibi bu kentte yaşayan insanın, bu kente sahip çıkması, sahiplenmesi büyük önem taşıyor. Kocaeli'de yaşayan 2 milyonu aşkın insanımıza nerelisiniz diye sorulduğunda, Kocaeliliyim demelerini istiyoruz. Artık nereden geldiğimizi değil nerede yaşadığımıza odaklanmalıyız” şeklinde konuştu.

 

Kocaeli’nin markalaşması adına çok önemli bir çalışma olduğunu ifade eden KOTO Başkanı Necmi bulut ise, Kocaeli için yapılacak her şeyde ortak hareket etmeye gayret ettiklerini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından Protokol üyeleri, Şef Naif Bagi ile Şef Tahsin Küçük ile birlikte pişmaniyeden oluşan tatlı hazırlayarak ikram ettiler. Anı fotoğraflarının çekilmesinin ardından ise "Kocaeli Turizm Master Planı ve Markalaşması Lansmanı" sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi