15-03-2022

KOÜ Devlet Konservatuvarı, Kadınlar Gününde Neveser Kökdeş’in eserlerini seslendirdi

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Kadınlar Günü temalı konser Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde 9 Mart Salı akşamı gerçekleştirildi.

Türk Müziği’nin en önemli kadın bestecilerinden olan Neveser Kökdeş’in eserlerinin yer aldığı konserde Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölüm Başkanı Prof. Nesibe Özgül Turgay ve Türk Müziği Yüksek Lisans öğrencisi Neşe Sarısözen Adalı solist olarak katılırken ritimde Öğr. Gör. Nurten Yılmaz, kanunda Arş. Gör. Banu Yılmaz, Udda Arş. Gör. Gökhan Çaylak, İstanbul kemençesi Ezgi Özkan ve ritimde Ahmet Çeviker eşlik ettiler.

Sanatseverler, Hayal Ufkunda, Gül Olsam Ya Sümbül Olsam, Hüsranla Gönül Hep İnler, Canandan Uzak Kaldı Gönül, Sevmek Seni Bir Suç İse, Gül Dalında Öten Bülbülün Olsam gibi şarkılara yoğun ilgi gösterdiler.