Haberler

Musa Karagöz (RATAM/BHİ)

14-03-2022

“Bağımlılıkla mücadelede Yeşilay var”

Kocaeli Yeşilay Şube Müdürü Salih Işık Melissa Öztürk’ün sunduğu Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi radyosu Radyo Ki’nin Güne Bakış programına konuk olarak “Bağımlılık ve Yeşilay Destek Programları” hakkında konuştu.

 

“Bağımlılık ahlaki bir Sorun değildir”

Kocaeli Yeşilay Şube Müdürü Salih Işık bağımlılığın, kişinin kullandığı bir madde, nesne veya yaptığı bir davranış üzerinde kontrolünü kaybetmesi olarak tanımlandığını ifade etti. Bağımlılığın ahlaki bir sorun değil, bir sağlık sorunu olduğunu aktaran Işık, bu sağlık sorununun ahlaki sonuçlar üretebildiğini söyledi. Bağımlılık tedavisi ile ilgili bilgiler veren Işık, bağımlı kişilik tedavisinin zor bir süreç olduğunu vurgulayarak, tedavinin ayakta ya da yatarak sürdürülebildiğini dile getirdi. Işık, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin psiko-sosyal destek vermekte olduğunu hatırlatarak, Kocaeli Üniversitesi bünyesinde Bağımlılık Polikliniği ve Teknoloji Bağımlılığı Polikliniği bulunduğunu, insanların bu birimlerden destek alabileceğini söyledi.

 

“Bağımlılığı karakter üzerinde okumamalı”

Karakter üzerinden bağımlılığı değerlendirmenin doğru sonucu vermeyeceğini vurgulayan Işık, bağımlılığı tetikleyen birçok etken olduğunu ifade etti. İnsanların yaşadıkları bazı olaylarla bağımlılığa geçiş yapabileceğini belirten Işık, “Bağımlılık, bir kereden bir şey olmaz diyerek başlıyor. İlk adım en büyük adımdır. Bu ilk adım çok ciddi sonuçlara yol açabilir.” diye konuştu.

 

Kocaeli Yeşilay Şube Müdürü Salih Işık, Yeşilay’ın bağımlılık konusunda çalışma yapan, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere destek verdiğini vurgulayarak, ilgisi olan ve bilgi sahibi olmak isteyen insanların kurumun internet sayfasını takip etmelerinin faydalı olacağını dile getirdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi