Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

14-03-2022

Üniversitemizde Tıp Bayramı Töreni düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda, 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında tören düzenlendi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, KOÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Dekan Yardımcıları, öğretim üyeleri ve çok sayıda Tıp öğrencisi katılım gösterdi.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmalarında ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, tüm hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Genç hekimlerin önünde çok zorlu bir tıp eğitimi bulunduğunu ifade eden bu sebeple günümüzde daha fazla çalışmaları ve kendilerini daha fazla bilgiyle donatmaları gerektiğine vurgu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, “Bizler öğretim üyeleri olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Bizim öncelikli amacımız tıp eğitimi, bu sebeple de bizler sizler için buradayız. Sizler de genç hekimler olarak sürekli hocalarınızın peşinde yeni şeyler öğrenmek için koşmalısınız.” dedi.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan ise hekimlerin talep ve beklentilerini aktararak sözlerine başladı. Prof. Dr. Utkan, “Tıp alanında profesyonel, sağlık koruyucusu-savunucusu, ekip üyesi, danışman, yönetici, bilim insanı ve iletişimci olan hekimler olarak görevlerimizi yerine getirmek için kutsallığına inandığımız bu mesleği etik ilkeler çerçevesinde ve toplum yararına yapmaya devam edeceğiz. Çünkü iyi hekim, sağlıklı olma halini önceler. Yaşadığı toplumun hasta olmaması için çaba sarf eder. İyi hekim; etik ilkeleri yasal düzenlemelerin üstünde tutar, sağlık hizmeti ihtiyacı duyan herkese baskı altında dahi olsa ayrımcılık yapmadan, insan haklarına saygılı bir biçimde bu hizmeti sunar.” şeklinde konuştu.

 

Törende Tıp öğrencileri adına ise dönem dört öğrencisi Beyzanur Kaya, bir konuşma gerçekleştirdi. 14 Mart Tıp Bayramının, insan hayatı için emek veren tüm sağlık çalışanlarının kutlanması ve teşekkür edilmesi gereken 365 günden sadece birisi olduğunu belirten Kaya, “Can azizdir, sevdikleriniz bizler için kıymetlidir. Şifaya giden yol ileri sabır ve tebessümden geçer. Bunları bilerek ve yolun daha çok başındayken, Türk Tıbbı için mücadele edeceğimize söz veriyor, daha güzel 14 Martlar görmek dileğiyle hepinizi selamlıyorum.” dedi

 

Yapışan açılış konuşmaları ardından Tıp Bayramı programı kapsamında Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslıhan Akpınar ‘Neden 14 Mart? ve KOÜ Tıp Fakültesi Tarihinin Yazılması Ve Sürdürülebilir Arşivin Oluşturulması Projesi” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda 14 Mart tarihinin önemi ve Batı tarzı tıp eğitiminin ülkemizdeki geçmişini aktaran Doç. Dr. Akpınar, proje ile ilgili de bilgiler verdi. Törenin sonunda ise, Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi S. Ata Güler’in ‘İçimizdeki Sanat’ ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İmran Uzun’un ‘Biz Anadoluyuz’ kişisel fotoğraflar sergilerinin açılışı yapıldı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi