Haberler

Musa Karagöz (RATAM/BHİ)

10-03-2022

KOÜ’de Mevzu Kadınsa

Kocaeli Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü ve Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) ortaklığında, Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Mevzu Kadınsa” etkinliği düzenlendi.

 

Kadınların hayatın her alanında başarılı olabilecekleri vurgusu yapılan etkinliğe, Kocaeli Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Öznur Gökkaya, Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği Kurucu Başkanı Nilgün Yılmaz, özel firmaların yönetici ve temsilcileri, üniversitemizden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

“Tüm farklılıklar zenginliktir”

Kocaeli Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Öznur Gökkaya etkinliğin açılış konuşmasını yaparak; ırk, cinsiyet, inanç gibi tüm farklılıkların zenginlik olduğunu ve bu zenginlikleri koruyacak hoşgörüye sahip olunursa medeni olunabileceğini ifade ederek, etkinlikte emeği geçen tüm öğrencilere ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği Kurucu Başkanı Nilgün Yılmaz ise yaptığı konuşmada, KOİDER’in kadınların birçok alanda gelişmesini hedefleyen bir dernek olduğunu dile getirdi. Kadınların istihdama katılım oranının çok düşük olduğuna işaret eden Yılmaz, kadınların istihdama katılımlarıyla birlikte ekonomik olarak ciddi bir gelişme yaşanacağını vurguladı.

 

“Amacımız başarılı kadınları öğrencilerle buluşturmak”

Kocaeli Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü Başkanı Mustafa Berkay Akkuş, etkinliğin amacının kariyer hayatlarında başarılı olan ve yaptıkları çalışmalarla farklılık yaratan kadın konukları öğrencilerle buluşturmak olduğunu söyleyerek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı ve etkinliğe katılan bütün katılımcılara teşekkür etti.

 

Etkinlikte CarrefourSA İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Bahar Tura  “Kadınların Gücü CarrefourSA’nın Gücü”, Sürdürülebilirlik ve Eko Art Sanatçısı Neslihan Yetişkin “Yolculuk Hikayem”, Şef Ayşegül Özdemir “Anne Ben Aşçı Oldum”, Narköy Düş Kurucusu Nardane Kuşçu “Neden Girişimci Oluruz”, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri İş Geliştirme Yöneticisi Halide Sancar “Sen Sen Ol”, BEE’O Propolis Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı “Arı Ürünleri İle Sağlıklı Yaşam”, Milli Sporcu Bediha Taçyıldız “Kadınlar ve Dövüş Sporları” ve Aloparça Kurucusu Ebru Özülkü “Dönüşüm” başlıklı konuşmalar gerçekleştirerek, kariyer hayatlarını ve mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar. Konuşmaların ardından etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi