09-03-2022

İletişimde Güçlü Kadınlar Sergisi

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Atölyesi (HİT Atölye), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ‘’İletişimde Güçlü Kadınlar’’ başlıklı tasarım sergisi düzenledi.

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Fuaye Alanı’nda, gerçekleşen sergi, iletişim sektöründeki güçlü kadınları ele aldı.

“Mesleğin Yapı Taşı Kadınlar” sloganıyla gerçekleşen sergide Halide Edip Adıvar, Betül Mardin, Nil Bağcıoğlu, Lale Saral Develioğlu, Agnes Varda, Selma Rıza, Semiha Es, Duygu Asena, Leyla Umar, Lina Wertmüller, Sabiha Rüştü Bozcalı, Sibel Asna, Fügen Toksü, Ceyda Aydede, Zehra Güngör, Cahide Sonku ve Bilge Olgaç hayat hikayeleri ve başarılarıyla yer aldı.

İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmış olan bu özel gün kapsamında, iletişim alanında yer alan kadınların tanıtılması ve ilham vermesi amacıyla gerçekleştirilen sergi, öğrencilerin ilgisini çekti.