Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

08-11-2022

Rektörümüz, Senatörlere seslendi

Kocaeli Üniversitesi Senato Toplantısı bugün (08.11.2022) yapıldı. Senato salonunda yapılan toplantı Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Olağan gündem ile toplanan kasım ayı senato toplantısında senatörlere seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Yaklaşık 8 yıldır birlikte yürütmekte olduğumuz Rektörlük sürecinde bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Sürecin bundan sonrasının da hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek sözlerine başladı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 'Tüm bu süreçte üniversitemizin çehresinin yadsınamayacak kadar radikal bir biçimde değiştiğini görmek mutlulukların en büyüğü. Bu mutlulukları yaşamamıza ve bu görevi alnımızın akıyla yerine getirmemize olanak tanıyarak teveccüh gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz hürmetlerimi sunuyorum.' açıklamasında bulundu.

 

Hain 15 Temmuz Kalkışması akabinde ise Pandemi gibi zorlu süreçleri üniversite olarak başarıyla atlattığımızı aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Tüm ülkeye örnek olacak bir yeni poliklinik binasını hizmete sokup içerisinde tam teşekküllü poliklinikler, iyi hekim uygulama merkezi gibi çağının ötesinde anlayışı taşıyan birimlerle üniversitemize değer kattık. Batı Yerleşkemizi bir sağlık yerleşkesi gibi planlayarak önemli bir alan yarattık. Bizler arkamızda bıraktığımız yola değil önümüzde gideceğimiz yola bakmayı şiar edindik. Bu yolun istikametini de araştırma üniversitesi olmak üzere belirledik. Bu hedef için önemli mesafe kat etmekle beraber hali hazırda yapmamız gerekenler olduğunun da farkındayız.” dedi.

 

İlkelerinin her zaman çalışmak ve milletimize hizmet etmek olduğunu vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Başarmak; sadece alkışlanacak işler üretmek ya da alkışlanacak şeyler yapmak değil bunları yaparken alkışlanacak tavırlar sergileyerek alkışlanacak çabalar üretmektir. Yaşadığımız zor günlerde gösterdiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma hissinin bu süreçte de artarak devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Üniversitemizi olduğu yerden daha iyi bir noktaya el birliği ile ve tüm ailemizin ortak çabalarıyla taşıdık. Bu durumun bundan sonra da devam edeceğine kalpten inanıyorum.

 

Bu şerefli görevi bana teslim eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, üniversitemize desteklerini esirgemeyen Valimiz Seddar Yavuz ve geçmiş valilerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile tüm yerel yönetimlerimizin başkanlarına, bize destek olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Kocaeli Üniversitesi yönetim kademesinde hizmet veren Rektör Yardımcılarım, Genele Sekreterimiz ve yardımcıları, Daire Başkanlarımıza teşekkürü bir borç biliyor, dekanlarımız, müdürlerimiz ve tüm akademisyenlerimizi göstermiş olduğu çaba ve desteklerden ötürü kutluyor, tüm akademisyenlerimizin uyum içindeki çalışmalarına yürekten teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün yaptığı konuşmanın ardından, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği bölümü akademisyenleri ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan topluluk bir konser verdi. Senato Toplantısı aile fotoğrafının çekilmesi ardından sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi