04-11-2022

Üniversitemiz, TUJK 2022’ye katılım sağladı

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği’nden Prof. Dr. Haluk Konak, Doç. Dr. Orhan Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Pakize Küreç Nehbit ve Arş. Gör. Sevda Olgun, Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK) 2022 Yılı Bilimsel Toplantısı’na katılarak üniversitemizi temsil ettiler.

Harita Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl Gebze Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Ulusal Jeodezi Komisyonu (TUJK) 2022 Yılı Bilimsel Toplantısı’nda üniversitemizden dört akademisyen iki bildiri ile yer aldı. Toplantı kapsamında ayrıca, Kocaeli Üniversitesi emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ergün Öztürk’e, TUJK 2022 Yılı Hizmet Ödül’ü verildi.

Türkiye’nin dört bir tarafından Jeodezi alanında çalışan akademisyenler ve araştırmacılar, bu yıl "Jeodezide Gerçek Zamanlı Uygulamalar" temasıyla düzenlenen TUJK 2022’de buluştu. 2-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenen TUJK 2022’ye üniversitemizi temsilen Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Haluk Konak, Doç. Dr. Orhan Kurt, Dr. Öğr. Üyesi Pakize Küreç Nehbit ve Arş. Gör. Sevda Olgun katıldı. Toplantıda; Doç. Dr. Orhan Kurt “Yörünge Belirleme” başlıklı bildiriyi, Dr. Öğr. Üyesi Pakize Küreç Nehbit ise “Sürekli VLBI Kampanyalarında Kullanılan Radyo Kaynakları İçin Kalite Sorgulamaları” başlıklı bildiriyi sundu.