Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

01-11-2022

Meme Kanserli Hastalarda Cerrahi Bakım ve Yaşam Kalitesi

Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında bir panel düzenlendi.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan’ın konuşmacı olduğu panel, KOÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayla Ergin, DETAB Müdürü Prof. Dr. Tijen Utkan, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Züleyha Şimşek Yaban’ın yaptığı panelin, açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayla Ergin gerçekleştirdi.

 

Prof. Dr. Ayla Ergin konuşmasında, meme kanserinin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar arasında en yaygın görülen kanser türü olduğunu belirterek; meme kanserli hastaların bakım ve tedavisinin yanı sıra, hastaların yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesinin de oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, “Meme Kanseri Hastalarda Cerrahi Bakım ve Yaşam Kalitesi” başlıklı konuşmasında kanserli hücrenin oluşması, tanı ve tedavi yöntemleri gibi konulara değinerek, hastalarda cerrahi bakımlar ve hastanın yaşam kalitesini arttırmaya yönelik önemli anekdotlar aktardı.

 

Erken tanının, hastalığın hem büyümesinin engellenmesi hem de başka organlara giderek ileri boyutlara ulaşmadan tedaviye başlanılmasını açısından oldukça önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Zafer Utkan, erken tanı için yılda bir kez Mamografi taraması yaptırılmasının önemini vurguladı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi