Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

28-11-2022

KOÜ’de anne sütünün önemi eğitimi veriliyor

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ilimizdeki doktorlara yönelik ‘Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Kursu’ düzenleniyor.

 

Kocaeli Üniversitesi ile İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde 28-30 Kasım tarihlerinde düzenlenen ‘Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Kursu’ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zuhal Gündoğdu tarafından veriliyor. İlk etapta, ilimizde görev yapan 50 doktora verilecek 3 günlük eğitimle anne sütünün ve emzirmenin önemi anlatılacak. Kurs sonunda katılımcılara Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.

 

“Anne sütünün 1 damla verilmesi için bile çabamız çok büyük olmalı” diyen Prof. Dr. Zuhal Gündoğdu, “Dünya Sağlık Örgütü nün hedefi; 2030 yılına kadar bebeklerimize % 60 ile 80%  oranında emzirme ve anne sütü vermeyi başarabilmeyi hedeflemektedir.  Eğer bu hedefi gerçekleştirirsek dünyada 820,000 den fazla kişinin hayatta kalmasını sağlayabiliriz.“ dedi.

 

Anne sütüyle beslenme başarısını etkileyen en önemli faktörün sağlık hizmeti sunanların sağladığı destek olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Gündoğdu, “Aslında emzirme danışmanlığı ve anne sütü eğitimi bu işi birebir yapan sağlık personeli ve hekimler dışında tüm sağlık personeli ve hekimlerimizin görevi olmalı. Benim bu konuda görüşüm bu kursu tüm hekimlerimiz Tıp Fakültesini bitirmeden almalı.” açıklamasında bulundu.

 

Tüm doktorların emzirme danışmanlığı eğitimi almasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gündoğdu, “Anne sütünün ve emzirmenin önemini çok iyi anlamak için tüm doktorlar bu eğitimi almalı. Bunun dışında bu eğitimi alan Psikiyatri, KBB, Fizik Tedavi ve diğer uzman doktorlar, emziren anneye ilaç başladıklarında ‘Emzirmeyi kes ’ veya ‘Yeterince emzirmişsin’ gibi cümleleri kolaylıkla söyleyemeyecekler. Emziren anneye verilecek ilaç araştırılarak ( Lactmed vb ) mümkünse zararı olmayacak ilaçlar seçilmeli. Aslında emzirme için kesin kontrendikasyonlar çok az olduğunu hekimlerimiz bilmeli.” dedi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi