Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

26-11-2022

Üniversitemizin katılımlarıyla “39. Ulusal Gastroenteroloji Haftası - 10. Gastroenteroloji Cerrahisi Kongresi” gerçekleştirildi

Türk Gastroenteroloji Derneği tarafından düzenlenen “39. Ulusal Gastroenteroloji Haftası - 10. Gastroenteroloji Cerrahisi Kongresi’ne, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü de katılım gösterdi. 22-27 Kasım tarihleri arasında düzenlenen kongreye katılan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, kongre kapsamında hem oturum başkanlığı gerçekleştirdi hem de canlı vakalar üzerinden tecrübelerini aktardı.

 

Kongre kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ilk olarak 23 Kasım’da “Gastroenterolojide 2022: Yeni Ne Var ?” bölümünde, oturum başkanı olarak yer aldı. 26 Kasım’da ise canlı endoskopi yayınında Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü Kocaeli Üniversitesi Poliklinik ve Tıp Eğitimi Uygulama Merkezi Gastroenteroloji Ünitesi'nde bir vaka da Kolanjioskopi, bir diğer vaka da ise Mide ESD yaparak, tecrübelerini canlı yayın üzerinden Antalya’da kongreye katılan akademisyenler, uzmanlar ve araştırmacılar ile paylaştı.

 

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Cem Kalaycı ve Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün yaptığı canlı endoskopi yayınında aynı zamanda, Prof. Dr. Emrah Alper – Hepatikogastrostomi, Prof. Dr. İrfan Koruk - Zor ERCP, Doç. Dr. Ali Erkan Duman - Zor ERCP, Doç. Dr. Göktuğ Şirin - Double Balon Enteroskopi, Doç. Dr. Hasan Yılmaz - Kolon ESD ve Prof. Dr. Kamil Özdil – POEM gibi çok sayıda işlem gerçekleştirildi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi