24-11-2022

Kimya Bölümü öğrencileri önlük giydi

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 1. Sınıf öğrencileri için önlük giyme töreni düzenlendi.

Tören, Kimyagerler Derneği Üniversite Temsilcisi ve Kimya Kulüp Danışmanı Doç. Dr. Seda Karayünlü Bozbaş önderliğinde, Kimya Kulübü, Kimyagerler Derneği Marmara Şubesi İşbirliği ve KaleChem firmasi önlük sponsorluğu, Joule Enerji firmasının ikram sponsorluk desteği ile yapıldı.

Törende Dekan Prof. Dr. Ufuk Yıldız Kimyanın temel bir bilim olduğu ve birçok sektörde Kimyagerlik mesleğinin yer aldığını ifade ederek öğrencilerin kendilerini Kimyanın belli alanlarında geliştirmesi tavsiyesinde bulundu. Bölüm başkanı Prof. Dr. Asgar Kayan ise kimya bölümünün önemine değindiği konuşmasında, öğrencilere mesleki hayattaki hedefleri doğrultusunda yeni kapıların öğrenciler açık olduğunu ifade etti. Tören kimya bölüm öğretim üyelerinin öğrencilere önlük giydirmesinin ardından anı fotoğrafı çekimi ile sona erdi.