Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

01-11-2022

Kuvâ-Yi Milliye Bir Şafak Vakti folklorik anlatı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin Cumhuriyetimizin 99. Yılı kapsamında hazırlamış olduğu müzikli dinleti 31 Ekim 2022 tarihinde, Baki Komsuoğlu Kültür ve Gösteri Merkezinde sahnelendi.

 

Nazım Hikmet Ran’ın yazdığı eserin yönetmenliğini Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süreyya Temel yaptı. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan dinleti performansı, halkımızın, öğrencilerimizin, akademisyenlerin ve çeşitli sosyal toplum kuruluşlarının katıldığı temsille kutlandı.

 

İzleyicilerden büyük beğeni toplayan eserin; Dekor ve Işık Tasarımını Dekan Prof. Dr. Süreyya Temel yaparken, Kostüm Tasarımı Ebru Aklar, Dramaturji Oktay Emre, Özgün Müzik Özgür Ulusoy, Dans Düzeni Belgi Saygı, Dijital Tasarım Aktürk Aksoy, Reji Asistanı İlayda Su Derici ve Tonmaister Tolga Alver’den oluştu. Ayrıca eserin oyuncuları; Belgi Saygı, Sinan Taşkan, Gizem Noyan, Kemal Özdemir, Zelal Barlas, Eren Çelik ve Ömer Murat Kıraslı’dan oluştu.

 

Özgür Ulusoy, Mustafa Ginesar, Burak Şengün, Sude Naz Arslan, Egemen Tosyalı Elif Ersan eserin orkestrasında yer alırken; dekor kostüm uygulamada Elif Çoban ile Şebnem Kılınç, dijital efekt ve görüntü uygulamada Nazlıcan Güler ve ışık uygulamada ise Gizem Sağırkaya ile Su Arslan bulundu.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi