Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

24-11-2022

İzmit MYO öğrencilerinden çeşitli uygulamalar

Kocaeli Üniversitesi İzmit MYO öğrencileri, aldıkları eğitimleri yaptıkları uygulamalarla pekiştiriyor. Bu kapsamda Seka Park A.Ş. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Distilasyon tesislerine teknik gezi gerçekleştiren öğrenciler, aynı zamanda İzmit MYO’da kendilerine ayrılan toprak alanı ekilebilir hale getirerek, sebze ekimi yaptılar.

 

İzmit MYO öğrencileri teknik gezi düzenledi

Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı” öğrencileri,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi TABİP Projesi kapsamında, Kullar’da bulunan Seka Park A.Ş. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Distilasyon Tesislerine Teknik Gezi düzenleyerek buradaki uygulamalı işlemler hakkında ve ayrıca üretimi yapılan Tıbbi ve Aromatik Bitkileri yerinde inceleyerek üretimleri hakkında bilgiler aldılar. Ayrıca Gölcük Lütfiye köyünde bulunan “Topraksız Tarım” ile üretim yapılan seraları gezerek mesleki bilgi ve görgülerini arttırma olanağı buldular. Teknik geziye bölüm öğrencileri ile birlikte Bölüm Başkanı Doç. Dr. Funda Dökmen, Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Bahar Aydın Can, Bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Dr. Onur Can, Öğr. Gör. Hilal Yılmaz katıldı.

 

Öğrenciler kendilerine ayrılan alanı temizleyerek ekilebilir hale getirdi

İzmit MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri Bölüm hocaları Doç. Dr. Funda Dökmen ve Öğr. Gör. Dr. Onur Can yönetiminde, kendilerine ayrılan alanda toprağı taşlardan temizleyerek ekilebilir hale getirdiler ve bu alana sebze ekimi gerçekleştirdiler.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi