Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

01-11-2022

KOÜ, Uluslararası İklim İçin İşbirliği ve Yeşil Mutabakat Sempozyumu’na katıldı

24-26 Ekim 2022 tarihleri arasında On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nde Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVSAM) tarafından iklim değişikliğinin nedenlerini, etkilerini ve olası çözümlerini değerlendirmek üzere çok disiplinli, uluslararası bir sempozyum olan “İklim İçin İşbirliği ve Yeşil Mutabakat Sempozyumu” düzenlendi.

 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nermin Demirkol OMÜ davetlisi olarak “Atık Sanata Dönüşüyor” çalıştayı ile sempozyumda yer aldı. Demirkol çalıştayda bir porselen firmasına ait olan hatalı, kırık atıklar ile OMU logosundan bir mozaik pano oluşturdu. Üç gün boyunca sempozyum davetli konuşmacıları, katılımcılar, öğrenciler porselen atıklar ile OMÜ logosunun oluşmasına destek verirken, OMÜ rektörü sayın Prof. Dr. Yavuz Ünal, ÇEVSAM Müdürü ve sempozyum başkanı sayın Prof. Dr. Yüksel Ardalı da çalıştayda uygulama yaptı.

 

Kapanış oturumunun ardından ardından Doç. Dr. Nermin Demirkol çalıştayda hazırlanan OMÜ logosunu, rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a takdim edip, davetleri için teşekkürlerini iletti. Hazırlanan mozaik panonun rektörlük binasında yer alması planlanıyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi