06-06-2022

KOÜ’de Türk ezgileri

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından Doç. Dr. Meryem Gürbüz ve Öğr. Gör. Şafak Ağdacı öncülüğünde Altay Kay Müziği dinletisi düzenlendi.

Müzik dinletisi öncesinde geleneksel enstrümanlarını ve yaptıkları müzik hakkında da bilgiler veren Altay Ezen Grubu üyelerinden Ayana Temeev ve Alan Temeev, konu hakkında katılımcıların sorularını yanıtladı. Binlerce yıllık Türk müzik kültürüne ait Kayçılık geleneğini sürdüren Altay Ezen Grubu’nun gerçekleştirdiği dinleti ile konuklar keyifli zaman geçirdiler.

Etkinlik kapsamında konuşan Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şirin, kadim geleneklerimizin tanıtılması adına çok güzel bir etkinlik olduğuna vurgu yaparak, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlik, grup üyelerine çiçek takdiminin ardından sona erdi.