Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

30-06-2022

Rektörümüz, Ulaştırma 2053 Körfez Lojistik Çalıştayına katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun teşrifleriyle gerçekleştirilen Ulaştırma 2053 Körfez Lojistik Çalıştayı, Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlendi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün de katılım gösterdiği çalıştayda, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, ilçe belediye başkanları, STK ve sektör temsilcileri yer aldı.

 

Ulaşım yatırımları, lojistik merkezler, ulaşım modlarının entegrasyonu, lojistikte maliyetlerin düşürülmesi, yeşil enerji ve emisyon azaltımı gibi önemli konularının ele alındığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

Çalıştay açılış programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülkemizdeki lojistik yatırımlara dikkat çekti. Ülkemizin lojistik geleceğinin bugünden planlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, Kocaeli’deki limanların kapasite artış taleplerini karşılayacaklarını, lojistik köy ve alanlarla bu büyümeyi destekleyeceklerini ifade etti. Bakan Karaismailoğlu, “Ulaştırma 2053 hedeflerimiz çerçevesinde bir ‘sanayi başkenti’ olan Kocaeli’de; sürekli büyüyen sanayi yatırımlarının ihtiyacına paralel olarak İzmit Körfezi’nde yer alan limanların da gelişen ve büyüyen sanayinin yarattığı yük artışına paralel şekilde planlanması ve bu planlara göre de geliştirilmesini sağlayacağız.” dedi.

 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un da ilimizin lojistik kapasitesi ile ilgili yaptıkları konuşmalar ardından çalıştay açılışı sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi