Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

24-06-2022

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin Seka’ya taşınma projesi ile ilgili toplantı yapıldı

Seka İkinci Kağıt Fabrikası hamur hazırlama ve hollander bölümünün özgün değerlerinin korunmasına ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak yeniden kullanımına ilişkin yaklaşım önerilerinin sunulduğu toplantı, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda; Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oya Şenyurt, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Prof. Dr. Süreyya Temel, akademisyenler ile KBB temsilcileri katıldı.

 

Prof. Dr. Oya Şenyurt, Doç. Dr. Mehtap Özbayraktar, Doç. Dr. Emre Kishalı, Doç. Dr. Nurdan Kuban, Arş. Gör. Esra Baran, Arş. Gör. Melike Yenice, Arş. Gör. Merve Kaya ve Arş. Gör Gizem Büyükgüner’in birlikte hazırladığı ve ikinci kağıt fabrikasının yeniden kullanımına ilişkin önerilerin yer aldığı proje de özellikle özgün değerlerinin korunmasına önem verildiği ve projenin bu çerçevede ele alındığı aktarıldı.

 

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin kullanımına yönelik yeniden tasarlanan bina ile ilgili ilk önerilerin sunulduğu toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, yapılan çalışmayı oldukça değerli bulduğunu ve beğendiğini ifade etti. Proje ile ilgili çeşitli sorular soran ve önerilerini paylaşan Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise fakülte olarak düşünülen binayı projelendirirken etrafındaki diğer yapıların da fonksiyonlarının düşünülmesini ve projenin daha da geliştirilmesi yönünde talebini iletti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi