23-06-2022

Üniversitemiz yürütücülüğündeki Erasmus+ projesinin yaygınlaştırma faaliyeti yapıldı

Kocaeli Üniversitesi’nin yürütücülüğünü yaptığı Doç. Dr. Tuğba Konaklı’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Robotik Kullanımıyla Matematik Kaygısını Gidermeye Yönelik Ters Yüz Öğrenme Uygulamaları” (Flipped Learning Practices to Release Maths Anxiety with the Use of Robotics 2020-1-TR01-KA203-092209) konulu Erasmus plus Yükseköğretim Stratejik Ortaklıklar projesinin yaygınlaştırma faaliyeti 22.06.2022 tarihinde Eğitim Fakültesi Servettin Bilir konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kevser Koç, Muammer Aksoy İlkokulu Müdürü Naci Navdar, Mehmet Akif İlkokul Müdürü Sadık İskender, Yuvacık Serdar İlkokulu Müdürü Tuncay Altun ve davetli konuşmacılar Şule Kılıçkaya, Seray Demir ile sınıf öğretmenleri ve matematik öğretmenleri katılım sağladı.

Doç. Dr. Tuğba Konaklı, açılış konuşmasında, okullarda yenilikçi uygulamalar için kapsayıcı yaklaşımların öneminden, projenin hedefleri ve etkilerinden bahsettikten sonra, proje sürecindeki uygulama basamakları Doç. Dr. Yusuf Koç, Doç. Dr. Yasemin Katrancı ve Dr. Öğr. Üyesi A. Arzu Arı tarafından paylaşıldı.

Etkilinlik, sınıf öğretmeni Şule Kılıçkaya ve anasınıfı öğretmeni Seray Demir’in geliştirdikleri projelerinin sunumlarının ardından, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü ve Doç. Dr. Tuğba Konaklı’nın katılımcılara sertifikalarını vermesiyle sona erdi.