Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

22-06-2022

KOÜ Gastronomiye bir ödül daha

Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü yüksek lisans öğrencisi Halime Güdül, Beyoğlu’nda İstanbul Yemekleri yarışmasında yaptığı “Helva-i Hakani” tatlısı ile birinci oldu.

 

Türkiye’den ve farklı ülkelerden şeflerin ve gastronomiye ilgi duyanların bir araya toplandığı Uluslararası Lezzet festivali 15-19 Haziran 2022 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde İstanbul’da Galataport’ta gerçekleştirildi. Kendi ülkelerinin mutfak kültürlerini festival aracılığıyla İstanbul’a taşıyan yabancı şefler ve Türk şefler workshoplarıyla izleyenlerin büyük ilgisini çekti. Paneller, söyleşiler ve konserler eşliğinde renkli ve keyifli anların yaşandığı festivalde birçok kategoride yemek yarışmaları da düzenlendi.

 

“Beyoğlu’nda İstanbul Yemekleri” konulu yarışmanın tatlı kategorisinde Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü yüksek lisans öğrencisi Halime Güdül, moleküler gastronomi tekniklerini geleneksel reçeteyle birleştirdiği “Helva-i Hakani” tatlısı ile Türk, Brezilyalı ve İtalyan şeflerden oluşan jüri tarafından birinciliğe layık görülerek altın madalya aldı.

 

Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi