Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-06-2022

Rektörümüze, KEDFE’den bilim insanı ödülü

Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu (KEDFE) tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye, İbrahim Hakkı Hazretleri Bilim Ödülü verildi.

 

İlimizde geçtiğimiz ay KEDFE tarından düzenlenen ‘Erzurum Tanıtım Günleri’ kapsamında geleneksel ödül töreni de düzenlenmiş ve Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye İbrahim Hakkı Hazretleri Bilim Ödülü verilmişti. KEDFE Başkanı Tekin Dursun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ödülü takdim etmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü ziyaret ettiler.

 

Ödülün kendisini oldukça mutlu ettiğini ve Başkan Tekin Dursun ile yönetimine teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyonu, sadece Erzurum’u, Kocaeli’de tanıtmakla kalmayıp, ilimize başta eğitim olmak üzere oldukça destek sunuyorlar. Başkan Tekin Dursun ve tüm dernek üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

KEDFE Başkanı Tekin Dursun ise, Erzurum Tanıtım Günleri kapsamında her yıl geleneksel olarak ödül töreni düzenlediklerini aktardı. Bilim dünyasına yapmış olduğu katkılar sebebiyle Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye, ‘İbrahim Hakkı Hazretleri Bilim Ödülü’ verildiğini ve kendisine takdim etmek üzere ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

 

 

İbrahim Hakkı Hazretleri kimdir?

Erzurum'un Pasinler ilçesinde 18 Mayıs 1703 yılında dünyaya gelen İbrahim Hakkı Hazretleri, henüz 7 yaşındayken Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız oldu. Astronomi, fizik, psikoloji, sosyoloji ve din ile ilgili pek çok bilimsel çalışma yapan İbrahim Hakkı Hazretleri, dönemin şartlarında yaptığı çalışmalarla bilim dünyasına ışık tutan büyük İslam alimlerinden birisidir.

 

Sürekli din ve bilimsel konularla ilgilenen İbrahim Hakkı Hazretleri, 22 Haziran 1780 yılında rahatsızlanarak vefat etti. Manzum ve düz yazıdan oluşan toplam 15 eser yazan İbrahim Hakkı'nın en önemli eserleri Divan ve Marifetname'dir. İbrahim Hakkı'nın insanlığa ders ve nasihat hükmündeki tefviznamesi de bugün büyük ilgi gören eserler arasında yer alıyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi