15-06-2022

KOÜ GSF’ye üç ödül birden

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü, Kartal Belediyesi Uluslararası Tiyatro Festivalinde 5 ayrı dalda 3 ödülün sahibi oldu.

Sahne Sanatları Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından Volkan Dinç yönetiminde sahneye koyulan Karl Georg Büchner'in ölümsüz eseri Woyzeck, oynandığı gün seyirci tarafından büyük ilgi görerek ayakta alkışlanmıştı. Yurt içi ve yurt dışı 11 üniversitenin katılım sağladığı festivalin en iyi oyunu seçilen Woyzeck, 10 Haziran günü gerçekleşen ödül töreninde Kartal Belediyesi Ulaslararası Tiyatro Festivali jürileri tarafından 5 ayrı dalda 3 ödüle layık görüldü.

Festival kapsamında; En iyi Birinci oyun, (yönetmen Volkan Dinç), En iyi dekor, En iyi kostüm, En iyi ışık ödülleri yanı sıra Komedi dalında yardımcı erkek oyuncu ödülünü de 3. Sınıf öğrencimiz Berat Eren aldı. Sahne Sanatları Bölümü akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.