Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

15-06-2022

KOÜ’lü akademisyenlerden sebze yetiştiriciliğine destek

Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri sebze yetiştiriciliği konusunda yaptıkları akademik çalışmaları bilim dünyası ile paylaştılar.

 

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Rezzan KASIM ve Doç. Dr. M. Ufuk Kasım'ın editörlüğünde hazırlanmış olan 'Sebze Yetiştirme Teknikleri' kitabı, Nobel Akademik Yayıncılık tarafından yayınlandı.

 

Kitapta, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Rezzan KASIM ve Doç. Dr. M. Ufuk KASIM ‘Sebze Kavramı, Sebzelerin Orijin Merkezleri, Ekonomik Önemi ve Değerlendirme Şekilleri’, ‘Sebzelerin Sınıflandırılması’, ‘Sebzelerin Besin Değeri’, ‘Sebze Üretim Teknikleri’ ‘Sebze Üretiminde Kullanılan Yetiştiricilik Sistemleri’,’Sebzelerin Hasat Sonrası Teknolojisi’; Bitki Koruma Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aysun ÇAVUŞOĞLU ‘Sebzelerde Hastalıklar, Zararlılar ve Yabancı Otlarla Mücadele’: İzmit MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Funda DÖKMEN ‘Sebze Yetiştiriciliğinde Sulama ve Sulama Yöntemleri’ ve Doç.Dr. Halil SAMET ‘Sebzelerde Bitki Besleme’ başlıklı bölümleri yazmışlardır. Öğretim Üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi