Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

15-06-2022

Geleceğin girişimcileri yatırımcılarla buluştu

Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. ve Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. işbirliği ile başarılı bir şekilde yürütülen ‘Karbon Girişimcilik Programı’ kapsamında, ‘Demo Günü’ düzenlendi.

 

Düzenlenen etkinlikte, program kapsamında genç girişimciler, Kocaeli Sanayi Odası’nda yatırımcılarla buluştu. Karbon Girişimcilik Programı Demo Günü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü İlhan Aydın, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Turabi, KOÜ Teknopark yönetimi, KOÜ TTO yönetimi, genç girişimciler ile sanayicilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Karbon Girişimcilik Programı Demo Günü açılış konuşmalarında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, böylesine başarılı bir projeyi hayata geçirdikleri için memnuniyet duyduğunu ifade ederek, projede emeği bulunan Teknopark ve TTO ekiplerine teşekkür etti. Karbondan elmasa dönüşüm fikrini ilk duyduğunda çok beğendiğini aktaran Prof. Dr. Fığlalı, “Siz genç girişimcilerimizin fikirlerinin tıpkı karbonun elmasa dönüşümü gibi gerçeğe ve değere dönüşmesi serüveninde sizin yanınızda olmak çok kıymetli. Bugünün sonunda fikirlerinizi hayata geçirmek noktasında destek olunmasını çok istiyoruz.” dedi.

 

Karbon Girişimcilik Programının yaklaşık 1 yıl önce hayata geçirildiğini belirten Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan ise program ile ilgili bilgiler paylaştı. Program kapsamında 13 ekip seçildiğini ve 46 ekip üyesinin bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Urhan, ekiplerin bu süreçte eğitimler aldıklarını ifade etti. Programa destek sunan Kocaeli Sanayi Odası adına Genel Sekreter Mehmet Turabi, bu programın bir parçası olmaktan ve bugün ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını aktarırken, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü İlhan Aydın ise ilimiz ile ilgili bilgiler paylaşarak programın hayırlara vesile olmasını ve genç girişimcilerin desteklenmesinin oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

Açılış konuşmaları ardından, finalist 6 ekip fikirlerini sanayiciler ile paylaştı ve soruları yanıtladı. Demo Gününde; BABYISTAN ekibinden Zahid Sami Ata ve Muhammed Emin Gülay “Görüntü İşleme yazılımı ile yeni doğan yoğun bakımdaki gelişimini takip ve analiz etme yazılımı”, SOMECO2 ekibinden Serhat Can Bayer “Yeni Nesil Yüzer CO2 Dönüşüm Tesisi”. STETOGUARD ekibinden Emine Budak “Tek Kullanımlık Stetoskop Kılıfı ve Makinesi”, SUNBETA ekibinden Yasin Torun "Endüstriyel Elektrikli Araç Donüşümü”, MOD ekibinden Berk Can Asatekin "Canlıların protez tasarımlarını gerçekleştiren yapay zeka yazılımı” ve MOGS ekibinden Kernan Mehmet Mersin "Motosiklet otonom güvenlik sistemleri" başlıklı fikir ve projeleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirdiler.

 

Demo günü sonunda finalist altı ekibe başarı ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Demo Günü aile fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi