Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

07-06-2022

EAE Şirketler Grubu'ndan KOÜ Çocuk Kardiyolojiye önemli destek

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji bölümüne, EAE Şirketler Grubu  tarafından ‘Ekokardiyografi’ cihazı bağışı yapılacak.

 

EAE Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hikmet Kaya öncülüğünde, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un da destekleriyle, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi bölümünde ihtiyaç duyulan yeni nesil 3 boyutlu ekokardiyografi cihazının bağış yolu ile alımı için görüşme sağlandı. Alınacak bu cihaz sayesinde Kocaeli ve çevre illerdeki kalp hastalığına sahip çocuklara uzun yıllardır hizmet veren Çocuk Kardiyolojisi kliniğinde daha çok hastaya teşhis, takip ve tedavi olanağı sağlanacak.

 

Bağış kapsamında EAE Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hikmet Kaya ile birlikte Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü ziyaret etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Çocuk Kardiyoloji BD Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Babaoğlu ile Doç. Dr. Zeynep Eviç Başar hazır bulundu.

 

Çocuk Kardiyolojisine yapılacak ‘Ekokardiyografi’ cihazı bağışının oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, EAE Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hikmet Kaya başta olmak üzere EAE ailesine, her zaman destekleriyle üniversitemizin yanında olan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a ve bağışın gerçekleşmesinde emeği bulunanlara teşekkürlerini sundu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da cihazın üniversitemiz ve kentimize hayırlara vesile olmasını diledi.

 

EAE Şirketler Grubu

EAE Şirketler Grubu; elektrik sektöründeki yolculuğuna, 1973 yılında kurmuş olduğu EAE Elektrik ile başlamıştır. Kurulduğu ilk günden bu yana hızla büyüyen EAE, 1983 yılında EAE Aydınlatma, 1996 yılında EAE Makina, 2004'de EAE Elektroteknik ve 2009'da EAE Teknoloji şirketini bünyesine dahil ederek, üretimini ve faaliyet gösterdiği alanları giderek genişletmiştir. Üretim faaliyetlerini ISO 9001 Kalite Yönetim, ISO 14001 Çevre Yönetim, ISO 45001 İş Sağlığı / Güvenliği, ISO 50001 Enerji Sistemleri Yönetimi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Standartlarına uygun şekilde sürdürmektedir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi