Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

26-09-2022

KOÜ KAGEM, "Kariyer Merkezleri Çalıştayı"na katıldı

Kocaeli Üniversitesi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) “Kariyer Merkezleri Çalıştayı”na katıldı.

 

Sakarya Üniversite Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ev sahipliğinde yapılan ve 12 üniversitenin katılımı ile gerçekleştirilen “Kariyer Merkezleri Çalıştayı”na, üniversitemizi temsilen KAGEM Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili ile Öğr. Gör. Dr. Alim Alper Cesur katılım gösterdi.

 

Sakarya Üniversite Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar’ın açılış konuşması ve SUBÜ KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Gökdemir Ekici’nin sunumu ile başlayan çalıştaya üniversitemiz yanı sıra; Bartın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Kariyer Merkezleri ve Koordinatörlüklerinden akademik ve idari personel katılım sağladı.

 

“Kariyer Merkezlerinin Mevcut Durumu ve Öğrencilere Yönelik Faaliyetleri”, “Mezunlarla İlişkiler”, “Kariyer Merkezlerinin Tanınırlık Faaliyetleri”, “Dijitalleşme ve Kariyer Merkezlerinin Uyumu” gibi konuların görüşüldüğü çalıştay; farklı kariyer merkezlerinin bakış açılarını bir araya getirmesi, merkezlerin iyi örneklerinin paylaşılarak yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi, gereken faaliyet alanlarında deneyim/çözüm yaklaşımı paylaşımları ile daha hızlı yol alınabilmesi için periyodik şekilde yüz yüze devam etmesi temennileri ile tamamlandı.

 

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da kapanış oturumuna katılarak tüm katılımcılara çalıştaya verdikleri destek için teşekkür etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi