Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

23-09-2022

USKAF - Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları’nın 7’ncisi ilimizde düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası ve Sağlıkta Kalite için İnovasyon Derneği (SAKİD) işbirliği ile ‘USKAF- Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları’nın 7’ncisi, 23- 24 Eylül 2022 tarihlerinde Kocaeli’de gerçekleştiriliyor.

 

"Kocaeli'de Gözlerinize İnanacaksınız" mottosuyla, düzenlenen USKAF 7'de, 'Sağlık Turizmi ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri' temel konu başlığı olarak ele alınıyor.

 

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış töreni ile başlayan USKAF 7'ye, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Sağlıkta Kalite İçin İnovasyon Derneği (SAKID) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, üniversitemiz dekanları, il protokolü ve sağlık sektöründen çok sayıda temsilci katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Topluluğu müzik dinletisi sundu. Açılış konuşmalarında ise SAKID Yönetim Kurulu Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, düzenlenen formun içeriği ile ilgili bilgiler verdi. Bu yıl tema olarak sağlık turizminin seçilme nedeninin aktaran Prof. Dr. Cantürk, “Çok kıymetli bir sağlık ordumuz var. Kocaeli’nin sağlık turizmi potansiyeli mevcut. Sağlık turizminde hedefimizi doğru belirleyebilmek adına bu forum çok önemli. Bu konuda ilimiz ne kadar başarılı olursa ülkemiz için de aynı faydayı sağlayacağına inanıyorum” dedi.  KOTO Başkanı Necmi Bulut ise, ilimiz için oldukça önemli bir konunun işlendiği bu etkinliğin bir paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise, son yıllarda ülkemizin sağlık alanında önemli yatırımlar yaparak dünya standartlarının üstüne çıktığına vurgu yaptı. Kocaeli bölgesinin mevcut alt yapısıyla diğer alanlarda olduğu gibi sağlık turizminde de yüksek potansiyele sahip olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak Sağlık Turizmi belgesine sahip bir kurumuz ve bunu geliştirmek için emin adımlarla ilerliyoruz. Üniversite hastanemiz, sağlık bakanlığı hastanelerimiz, özel sağlık kuruluşlarımız ve yakında hizmete açılacak şehir hastanemizle Kocaeli medikal anlamda bu sürece hazır ve güçlü. Bu gücü destekleyecek unsurlar da böylesi nitelikli toplantılarda planlanabilecek hususlardır. Bu toplantı valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin, Üniversitemiz ve Ticaret Odamızın desteği ve bir avuç gönüllünün öngörüsü, gayreti ve çabaları ile gerçekleşmiştir. Bu ve benzeri toplantıların arttırılması için imkanların oluşturulacağını ümit ediyorum.” dedi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise yaptığı konuşmada, “Kentimize değer katacak yeni bir program gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki bu program gelecekte Kocaeli'de başka güzel şeylerin önünü açacaktır. 2021 yılı rakamları itibariyle baktığımızda Türkiye'deki toplam sağlık turizmi tutarı 1.6 milyar dolar, 2023 hedefi ise 5 milyar dolar. Gerek insan kaynağı anlamında gerekse tesisler anlamında Kocaeli'nin giderek artan bir kapasitesi var. İlimizin avantajları düşünüldüğünde rekabet konusunda bir üstünlüğümüz var. İşte bütün bunları ortak akılla bir araya getirmemiz ve bir plan yapmamız gerekiyor. Bu tür planlar için de bu toplantılar önem kazanıyor.” şeklinde konuştu.

 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da ilimizde, aralarında üniversitemiz hastanesinin de bulunduğu 27 sağlık kuruluşunun Sağlık Turizmi belgesine sahip olduğunu aktardı. Yakın zamanda açılacak şehir hastanesinin de en kısa sürede bu belgeyi almasının planlandığını belirten Vali Yavuz, “2022 yılında 155 bin hasta yurtdışından ülkemize gelmiş. Bu önemli bir rakam. Sağlık alanında başta Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü olmak üzere dünyada isim yapmış hekimlere sahibiz. Bu sebeple sağlık turizmi alanında pastadan pay almamız oldukça mümkündür. Bu kapsamda çalışmalarını sürdürerek destek sunan Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimimize, her alanda ilimize katkı sunan Sayın Rektörümüze, birlikte çalışmaktan onur duyduğum Sayın Başkanımıza ve ülkemizin gelişmesi adına katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından aile fotoğrafları çekilmesi ile açılış töreni sona erdi. Yedincisi ile de ülkemizin “Sağlık Turizmi” alanındaki gelecek projeksiyonları ve planlamaları sektör paydaşları ile masaya yatırılırken, ülkemizin sanayi başkenti olarak bilinen, en gelişmiş kentlerinden biri konumundaki Kocaeli’nin sağlık turizminde sahip olduğu potansiyelin, turizm çeşitliliğinin, hizmet kalitesinin ve sağlık turizmi fırsatlarının ülkemiz ve global sağlık turizmi sektörü paydaşlarına tanıtılması amaçlanıyor. USKAF’ın, uluslararası alanda 40’tan fazla ülkeden sağlık turizmi sektör profesyoneli tarafından takip edilmesi bekleniyor.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi