Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-09-2022

KOÜ’lü öğretim üyesinden önemli proje

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Sencer Karagül’ün de içinde yer aldığı 'Türkçe Biyogüvenlik ve Biyoemniyet Terminolojisinde Anlam Belirsizliklerini Çözüme Kavuşturmak” adlı projede çalışmalara başlanıldı.

 

Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Uluslararası Biyogüvenlik Dernekleri Federasyonu (IFBA) onaylı Biyorisk Yönetim Uzmanı sertifikasyonuna sahip Doç. Dr. Mustafa Sencer Karagül, 22-31 Ağustos 2022 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri New Mexico/Albuquerque’de Sandia Ulusal Laboratuvarlarının düzenlediği Biyorisk Yönetim Danışmanı Geliştirme Programını tamamlayarak proje geliştirdi.

 

Söz konusu programa Tarım ve Orman Bakanlığı,  Sağlık Bakanlığı ve üniversitelerden Biorisk Yönetim Uzmanları katıldı. Doç. Dr. Mustafa Sencer Karagül ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Emre Özan tarafından sunulan 'Türkçe Biyogüvenlik ve Biyoemniyet Terminolojisinde Anlam Belirsizliklerini Çözüme Kavuşturmak” isimli proje kabul edilerek çalışmalara başlandı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi