30-09-2022

KOÜ’de ‘Dünya İntiharı Önleme Günü’ etkinliği yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı ve Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi tarafından, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan asistan hekimler ile öğretim üyeleri ilgi gösterdi. 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme kapsamında düzenlenen ‘Beyaz İntihar – Şimdi Konuşma Zamanı: Hekimlerde İntihar’ etkinliğinde konuşmacı olarak Prof. Dr. Aslıhan Polat ile Dr. Hanife Yılmaz yer aldı. Son dönemde ülkemizde ve dünyada intihar vakalarındaki artışın vurgulandığı etkinlikte bu artışın nedenleri ve önlemeye yönelik çözüm önerileri aktarıldı.