Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

10-10-2022

KOÜ’ye bir akreditasyon belgesi daha

Araştırma üniversiteleri arasında yer almak için çalışmalarını sürdüren, bu kapsamda da her geçen gün önemli proje ve gelişmelere imza atan Kocaeli Üniversitesi, fakülte ve bölümler bazında da akreditasyon belgelerini arttırmaya devam ediyor.

 

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD, Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda ‘Kurum Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon Belgesi’ almaya hak kazandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 66. Türkiye Milli Pediatri Kongresi’nde, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Başkanı Prof. Dr. Metin Aydoğan akreditasyon belgesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan teslim aldı.

 

Tıpta Uzmanlık Eğitimi ile ilgili Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Tıpta Uzmanlık Yeterlik Kurulu tarafından belirlenen koşulları karşılayan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD’nin aldığı akreditasyon belgesi beş yıl süre ile geçerli olacak. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD’nin verdiği Tıpta Uzmanlık Eğitiminin uluslararası standartlarda olduğunun kanıtı olan belgenin alınmasından memnuniyet duyan Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Başkanı Prof. Dr. Metin Aydoğan başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür etti.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi