Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

07-10-2022

‘Soğuk Estanteneler I’ Fotoğraf Sergisi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İmran Uzun’un “Soğuk Estanteneler I” fotoğraf sergisi izleyiciyle buluştu.

 

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Antre Sanat Galerisi’nde yer alan serginin küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Sarı Bayer yapıyor. 25 eserin yer aldığı sergi, 5 - 25 Ekim 2022 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

 

Sergi hakkında

Kişisel sergilerini ilk kişisel sergisi “Bayrak” sergisine ithafen açan sanatçı, “Soğuk Enstantaneler” sergi serisinde, yaşadığı coğrafyanın iklim koşullarını geleneksel bir yaklaşım ile temsil etmektedir. “Soğuk Enstantaneler”, sanatçının -sonsuzluktan bırakılan izler- olarak düşündüğü kar birikimlerini ve karın yer-yüzeyde ve obje-yüzeyde oluşturduğu farklı görünümlerini fotoğraf aracılığı ile düşünsediği sanatsal art-yargılarıdır.

 

Temel olarak yüzey-ışık çalışmalarından oluşan yapıtların barındırdığı öyküsel anlatım, fotoğraf sanatının içerisinde oluşturduğu manyetik alan ile birleşerek onun özgül varlığını kendinden menkul yetilerinin çok ötesine taşımaktadır. Bütün bir hikâyenin anlarını belgelemeyi hedefleyen sergideki her enstantane, içerisindeki fragman hikayeleri ile sinematografik bir anlatım olmakla mükelleftir.

 

Sergi, salt bir görselleme değildir; fotoğrafın etimolojik doğasına hakkını teslim eden bir ‘ışıkla yazı yazmadır’. Sanatçı, fotoğraf eğitimcisidir ve ayrıca dramatik yazarlık eğitimi alması, onun yazım alfabesinin belirlenim hattı olmuştur. Sanatçı için fotoğraf, kendini konuşabilen bir dilin yazgısıdır ve bu yazgı sanatçı tarafından bozulabilir.

 

Soğuk Enstanteneler çok katmanlı ancak bütün bir hikayedir ve 5 sergi olarak planlanmıştır. Bu sergilerin ikinci serisi “Soğuk Entanteneler I”, “soğuktan soyuta” uzanan bir yolculuğun hikâyesidir. Beş duyu organımızdan biriyle algıladığımız “soğuk” duyumu “somut” bir anlam barındırır ve sanatçı “soğuktan soyuta” yolculuk yaparken, sanatsal anlamda “somuttan soyuta” yaptığı yolculuğu gerçekleştirmektedir.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi