Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

31-10-2022

Rektörümüz, KODELİ açılışına katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in teşrifleriyle düzenlenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in 99. yılı için 99 okulda yaptırılan Robotik Kodlama Atölyesi (KODELİ) açılışına katıldı.

 

Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılışa Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz ve Saffet Sancaklı, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tarı, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, akademisyenler, ilk protokolü ile öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmalarında Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, "Çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlamak için kodlama atölyeleri yapmaya karar verdik. Bütün çalışmalarımız onların daha güçlü yarınlara ulaşmaları, daha güzel bir Türkiye inşa etmeleri için." dedi.

 

Bilim, sanayi ve teknoloji kenti Kocaeli ile ilgili bilgiler paylaşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Kodlama, yapay zeka, dijitalleşme gibi alanlardaki süreçleri artık kaçırmamalıyız. Bunun için de her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ülkemiz her alanda olduğu gibi bu alanda da büyük devrimler gerçekleştiriyor." şeklinde konuştu.

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise, Kocaeli'de eğitim alanında yapılan yatırımların son güncelleme ile birlikte 2 milyar TL'nin üzerine çıktığı müjdesini verdi. "Ülkemizin en değerli sermayesi beşeri sermayedir." diyen Bakan Özer, ülkemizdeki okullaşma oranlarını açıkladı. Son 20 yılda eğitime erişimin maksimum seviyeye ulaştığını ifade eden Bakan Özer, "Bizler gençlerimizi; devletini, milletini, vatanını bilen sayan gençler yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda da Kocaeli de eğitime verilen destekler için teşekkür ediyorum." dedi. Bakan Özer son olarak Kocaelideki tüm ortaokul ve liselerde kodlama atölyelerinin bu yıl sonuna kadar kurulması isteğini dile getirdi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne destek olacakları sözünü verdi.

 

Konuşmaların ardından Ulubatlı Hasan İlkokulu ve Muzaffer Altıntaş İmam Hatip Ortaokulu’na canlı bağlanarak açılışlar yapıldı. Törende KODELİG 22- Robotik Kodlama Yarışması'nda dereceye giren okul ve öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Ayrıca tören kapsamında Kocaeli Üniversitesi Formula Student takımı ile Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Kulübü Türk Mekatronik Takımının da araçlarıyla yer aldığı, TÜBİTAK ve TEKNOFEST yarışmalarında ödül alan öğrencilerin çalışmaları sergilendi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi