27-10-2022

Eğitim Fakültesi, söyleşi etkinliği düzenledi

Türk edebiyatının ünlü ve ödüllü yazarı Faruk Duman Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin konuğu oldu.

Türkçe Öğretmenliği öğrenci kulübü Türkçede İZ’in davetlisi olarak şehrimize gelen Duman, “Sus Barbatus!” adlı roman üçlemesinin ilk cildi hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi. Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve yönlendiriciliğini Dr. Öğr. Üyesi Hülya Çevirme ile Öğr. Gör. Dr. Gürkan Yavaş’ın yaptığı söyleşiye Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü, öğretim üye ve elemanları ile öğrenciler ve diğer konuklar katıldılar.

Romandan bölümlerin okunmasıyla başlayan söyleşide Faruk Duman, yazarlık deneyimi ve edebiyat görüşüyle ilgili değerlendirmelerde bulunduktan sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşi sonunda kitaplarını da imzalayan Faruk Duman, Dekan Prof. Dr. Elif Çelebi Öncü'nün eşliğinde Eğitim Fakültesi'ni gezdi, gösterilen konukseverlik ve kitabına yönelik ilgi dolayısıyla teşekkür etti.