Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

26-10-2022

5. Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi gerçekleştirildi

Üniversitemiz, Beykoz Üniversitesi ve Anatolia Science Academy Bilim ve Araştırma Merkezi Derneği işbirliğinde 5. Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (ICTEBS) düzenlendi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Belediyesi, Kocaeli Ticaret Odası'nın destekleriyle ve Üniversitemiz Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz,  Üniversitemiz Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Ahmet Küçük, Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu, Anatolia Science Academy Bilim ve Araştırma Merkezi Derneği adına Prof. Dr. Mehmet Karataş, Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. H. Suav Ahipaşaoğlu, Kongre Koordinatörü Doç. Dr. Tülay Polat Üzümcü ve Doç. Dr. Pınar Acar başta olmak üzere pek çok değerli akademisyen katıldı.

 

Geçtiğimiz sene kaybettiğimiz Kongre Kurucu Başkanı Prof. Dr. İrfan Arıkan adına da bir anma oturumu düzenlenen kongre, Kocaeli Üniversitesi Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilsen Bilgili’nin Dönem Başkanlığında gerçekleştirildi.

 

COVID-19 Sonrası Turizm Sektöründe Yeni Eğilimler, Sürdürülebilir Turizm, Sürdürülebilir İşletme, Ekonomi ve Turizm Mümkün mü?, Dijitalleşme, Metaverse ve Turizm Pazarlaması, Turizm Ontolojisi,  Turizm Sektöründe Blok Chain, Türkiye'deki Yurtiçi Zincir Oteller, Yeşil Girişimcilik, Turizmde Yeşil Yönetim Stratejileri, Kırsal Turizm ve Kırsal Destinasyonlar gibi birçok önemli konunun ele alındığı kongrede, 29’u yabancı olmak üzere toplam 52 bildiri sunumu yer aldı.

 

Dünyada turizm akademisinin en çok bilinen akademisyenlerinden Prof. Dr. Michael Hall başta olmak üzere birçok akademisyenin konuşma gerçekleştirdiği kongreye 16 ülkeden 36 üniversite katılım gösterdi.

 

5. Uluslararası Turizm, Ekonomi ve İşletme Bilimleri Kongresi (ICTEBS), iki gün süren bildiri sunumlarının ardından, üçüncü gün Kartepe ve Ormanya’da gerçekleştirilen gezi etkinliği ile birlikte tamamlandı.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi