24-10-2022

Üniversitemiz akademisyenleri Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi'nde

Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

Sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi.

“Yıllık etki” kategorisinde toplam 200 bin 409 bilim insanı değerlendirmeye tabi tutuldu. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den toplam 1.202 bilim insanı dahil olurken üniversitemizden 13 akademisyenimiz listeye dahil oldu.

Kariyer analizinin yapıldığı ve son beş yıllık yayınların atıf etkisine göre dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı “kariyer boyu etki” kategorisinde ise, değerlendirmeye alınan toplam 195 bin 605 kişi arasında üniversitemizden 14  akademisyenimiz listede yer aldı.

Kocaeli Üniversitesi ailesi olarak akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yıllık Etki Listesine Giren Akademisyenlerimiz

1. Prof. Dr. Mustafa ÇANAKCI