20-10-2022

Makina Mühendisliği öğrencilerine CAE yazılımları anlatıldı

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği ile BİAS Mühendislik işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, bölüm öğrencilerine CAE yazılımları anlatıldı.

BİAS Mühendislikten CAE Satış Müdürü Gökhan Kadir Özboduç ile CAE Satış Mühendisi Sercan Yıldırım’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Tekin Öztürk, Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte ilk olarak BİAS Mühendislik ile ilgili bilgilerin verilmesinin ardından, mühendislik analiz/simülasyonlarının, yazılımlar kullanılarak yapılması olarak tanımlanan Computer –Aided Engineering (CAE) tanıtıldı. CAE yazılımları nedir, neden kullanılır, karşılaşılan zorluklar, CAE unsurları, CAE teknolojisi ile dünyadan ve Türkiye’den örneklerin aktarıldığı etkinlikte, çeşitli sektör ve alanlardan simülasyon örnekleri gösterildi.