Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

05-10-2022

KOÜ Öğretim Üyesine önemli görev

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Volkan Etuş, Türk Nöroşirürji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu başkanı oldu.

 

Türkiye’deki çocuk beyin cerrahlarının bilimsel topluluğu olan Türk Nöroşirürji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu, 1992 senesinde Türk Nöroşirürji Derneği çatısı altında kurulmuş olan ilk nöroşirürji alt disiplin grubudur. Türk Nöroşirürji Derneği Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu, Türkiye’nin akademik anlamda en yetkin ve başarılı pediatrik nöroşirürji uzmanlarını bir araya getirmektedir. Pediatrik Nöroşirürji Grubu, çocukluk çağı sinir sistemi cerrahi hastalıkları konusunda uzmanlaşmış deneyimli üyeleri ile resmi olarak 1998 senesinden bu yana ülke çapında bilimsel kurslar düzenlemektedir. Bu kurslardan bir tanesi de 2010 senesinde, Prof. Dr. Volkan Etuş’un organizatörlüğünde ve ev sahipliğinde Üniversitemizin de katkıları ile Kocaeli’de yapılmıştır.

 

2003 senesinden bu yana aktif üyeliğini yaptığı ve yönetim kurulu içerisinde çeşitli görevler de yürütmüş olan Prof. Dr. Volkan Etuş, 2022 senesinde Edirne’de gerçekleştirilmiş olan bilimsel kurs sürecinde yapılan yönetim kurulu toplantısında Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu başkanlığına seçilerek başkanlık cübbesini giymiştir.

 

Pediatrik nöroşirürji alanında Türkiye’yi ISPN (International Society of Pediatric Neurosurgery) olarak bilinen uluslararası pediatrik nöroşirürji derneğinde de temsil eden Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Volkan Etuş, Türk nöroşirürjisi içerisinde etkin bir grup olan Pediatrik Nöroşirürji Öğretim ve Eğitim Grubu’nun başkanlığına seçilerek, Kocaeli Üniversitesi’ni bu başarısı ile gururlandırmıştır.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi