Haberler

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

20-10-2022

İletişim Fakültesi’nde öğrencilere kamera eğitimi verildi

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesinde Radyo Televizyon Yayıncılığı Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde Orion Işık ve Kamera A.Ş. yöneticilerinin katılımıyla Kamera Kullanım Teknikleri konusunda eğitim düzenlendi.

 

12-19 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve Orion Işık ve Kamera A.Ş. Genel Koordinatörü Ozan Özgür Arıcan ve Kamera Departmanı Yöneticisi Fatih Bayşeker tarafından verilen eğitime İletişim Fakültesi öğrencileri katılım sağladı.

 

Eğitimin ilk haftasında Arıcan, kameranın parçaları, kurulumu, kullanım teknikleri, lensler ve ışık gibi konularda öğrencilere bilgi verdi. Verdiği bilgilerin birçoğunu uygulamalı olarak gösteren Arıcan, öğrencilere de örnek uygulamalar yaptırdı. Sektöre dair deneyimlerini de öğrencilerle paylaşan Arıcan, kamera kullanımında sık sık karşılaşılan sorunlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

 

Eğitimin ikinci haftasında Arıcan, görüntü oluşumu, görüntünün işlenmesi, diyafram ve sensörler konularında öğrencilere bilgi verdi. Öğrencilerin sektörde kullanılan kamera ve lensleri yakından inceleme ve kullanma fırsatı bulduğu eğitimin sonunda Ozan Özgür Arıcan ve Fatih Bayşeker öğrencilerin sorularını yanıtladı ve eğitim sona erdi.

İLETİŞİM/ADRES

+90 (262) 303 10 43

+90 (262) 303 10 43

kouhalk@gmail.com, halk@kocaeli.edu.tr

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi

Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi

41001, İzmit/KOCAELi